TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt
TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt

TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt tribeca penthouse TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel VervoordtImagine a fantastic TriBeCa Penthouse, involved in luxury and refinement. Created by Belgian designer Axel Vervoordt and Japanese architect Tatsuro Miki, in close collaboration with the hotel’s partners Ira Drukier and Robert De Niro, the 6,800 sq ft suite was inspired by the TriBeCa neighborhood’s industrial past fused with the ancient Japanese aesthetic of Wabi.

TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt tribeca penthouse TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt 1The Drawing Room includes a comfortable seating area and features glass doors leading out to the lower terrace gardens.

Incorporating antique and custom-made fixtures and furnishings, the penthouse includes a large open floor-plan with multi-purpose living spaces, including a separate living room and drawing room, a full sized chef’s kitchen, three fireplaces, two and half bathrooms and three bedrooms, including a master suite. The 4,000 square foot multi-leveled terrace includes lush gardens with wisteriawrapped pergolas, multiple seating and dining areas, a spa pool, a large gas grill, and an outdoor wood-burning fireplace.

TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt tribeca penthouse TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt TriBeCa Penthouse at the Greenwich Hotel by Axel Vervoordt 2The large Master Suite features a king-sized bed, walk-in closet, fireplace and glass door leading out to the lower terrace gardens. A 19th century walnut tabletop was repurposed for the Master Bedroom headboard.

Axel Vervoordt synthetizes: We want to express a TriBeCa character in the most humble way. Because the architecture is so simple, it belongs as much to the past as to the future.

The 4,000 sq ft private multi-leveled terrace includes lush gardens with wisteria-wrapped pergolas, multiple seating and dining areas, a spa pool, a large gas grill, and an outdoor wood-burning fireplace. The copper gourd hanging lanterns were crafted from the original roofing of the building.

We don't talk to strangers.
You don't want us to answer?
Thanks for Subscribing!
Sorry, we don't know what happened. Please try again later.
You are already subscribed in our Newsletter!
Get Social
COVETED EDITION
Archive
LUXXU
302 Found

Found

The document has moved here.

Circu
ESSENTIAL HOME